Živela sta fant in dekle po imenu Tadej in Jana. Bila sta zelo srečen par, ki je imel dva otroka. Otrokoma je bilo ime Jan in Tanja.

 Družina je velikokrat potovala po širnem svetu. Včasih na Havaje, drugič v Rusijo, tretjič v Estonijo … Najraje so se odpravili v Ukrajino.

Tokrat jih je pot odnesla v Grčijo. V Atenah so doživeli veliko lepih in nekaj slabših trenutkov.

Ob odhodu domov so se ustavili na bencinski črpalki, kjer je očka odšel na pijačo. Nekaj trenutkov kasneje se je iznenada pričel rop točno na tem mestu. Ob prihodu policije in drugih reševalnih služb je bilo že vsega konec.

Vlomilci oziroma roparji so že odšli. Po pregledu območja so ugotovili, da je nekaj oseb ranjenih. Mamica ter Jan in Tanja so trepetali os strahu. Povedali so jim, da je med ranjenimi tudi njun očka, ki je huje poškodovan. Očeta so naložili v reševalno vozilo, ki ga je, s prižgano sireno in lučmi, takoj odpeljal v najbližjo bolnišnico.

Otroka in njuna mama so na urgenci nestrpno čakali na informacije o ponesrečenem očetu. Minilo je veliko časa, preden je do njih končno prišel zdravnik z informacijami. Te informacije so bile zelo tragične. Rekli so, da očetu ni več pomoči. Mama je takoj pričela jokati in stekla v sobo, kjer je ležal njen mož. Objela ga je in poljubila na lica. Oče Tadej je to začutil in se čudežno prebudil. Mama ni mogla verjeti. Osupnila je. Začudeno je bilo tudi vso zdravstveno osebje. Vsi so bili prepričani, da se je zgodil čudež.

Po nekaj dnevih okrevanja je bilo očetu veliko bolje. Kmalu so ga odpustili iz bolnišnice. Družina se je se odpravila proti domu.

 Jan in Tanja tega trenutka ne bosta nikoli pozabila. Nista mogla verjeti, da je ljubezen zdravilo za vse. Temu prikimajo tudi vsi zdravniki.

 Jakob,7.razred

Dostopnost