Učenci 6. razreda so za domače branje pri slovenščini prebirali knjigo z naslovom Vikingi s Pipija, zgodbe za pogumne mulce. Avtorica knjige, Maja Božiček, sicer prihaja iz sosednjega kraja Bistrica ob Sotli, vendar trenutno prebiva v Macau, torej na Kitajskem.

Odločili smo se, da uro slovenščine izvedemo na malce drugačen način, k pogovoru smo povabili avtorico in z velikim navdušenjem se je odzvala. V sredo, 14. decembra, smo s pomočjo programa Skype izvedli pogovor z avtorico –  predstavila se nam je, povedala je, s čim se ukvarja in kaj jo je privedlo do tega, da je se kljub svojemu že tako avanturističnemu življenju podala še na pot pisateljevanja, nato pa je odgovorila še na vprašanja učencev.

Da pa je bilo vse skupaj še bolj razburljivo in zanimivo,  so učenci morali napisati spis na temo domačega branja, in sicer, kako junaki knjige po njihovem mnenju preživljajo veseli december. Vsi učenci so se zelo potrudili, spise smo po elektronski pošti poslali Maji v branje, nato pa je ona s pomočjo svoje prijateljice,  koroške pesnice in kulturologinje Maje Visinski Andrejc, določila najboljši spis. Zmagovalka v razredu je tako postala Ana Travnikar, ki je kot nagrado prejela knjigo. Tudi Lara Mehani, Sian Dobravc Škof in Tjaša Župevc so dobili posebne nagrade, vsi ostali pa so za sodelovanje prejeli kartice knjižnih junakov.

Tea Berkovič, prof.

Dostopnost