V Berlinu sta živeli na smrt spreti družini Montego in Capulet. Spor med njima se je začel že pred nekaj stoletij, ko sta stari Monteg in Capulet obiskovala srednjo šolo. Bila sta neločljiva najboljša prijatelja. Imela sta skupne načrte za prihodnost. Skupaj sta narisala skico za najboljši in najhitrejši model avtomobila na svetu. Tik pred uresničitvijo njunih največjih sanj, je Capulet sprejel ponudbo bogataša iz Dubaja. Ta mu je ponudil veliko vsoto denarja za skico avtomobila. Capulet jo je seveda sprejel, čeprav je s tem izgubil prijateljstvo z Montegom. Monteg se je počutil izdanega, saj tega od Capuleta res ni pričakoval. Kmalu za tem je po svetu krožila novica o novem in hitrem avtomobilu Mercedes. Monteg ni obupal nad svojimi sanjami o avtomobilih. Vsako noč je preživel za mizo in risal. Končno mu je uspelo narisati boljši avtomobil od Capuletovega. Poimenoval ga je BMW. Tako se je začelo tekmovanje dveh uspešnih podjetij. Tekmovala sta v vsem – kdo bo imel lepšo hišo in bazen, kdo bo prejel več nagrad, kdo bo prodal več avtomobilov… To sovraštvo se je prenašalo iz generacije v generacijo. Capuletovi so imeli prelepo hči Julijo. Za svoja štirinajsta leta je bila precej zrela in zadržana. Bila je umirjena in večino svojega časa je preživela v svoji sobi. Na drugi strani, so imeli Montegovi lepega in priljubljenega sina Romea. Zelo rad je s prijatelji hodil po zabavah in užival v družbi prelepih deklet. Za ljubezen bi naredil vse, čeprav nikoli ni imel resne zveze. Bil pa je tudi zelo pogumen in neustrašen.

Nekega petkovega večera je Julija s prijateljicami odšla na zabavo v bližnji klub. Za zabavo je oblekla kratko rdečo obleko, mamine visoke petke in se močno naličila. V klubu se je zelo glasno predvajala glasba najbolj poslušane rock skupine. Reflektorji so sijali v različnih barvah na vse strani. Julija je s prijateljicami stopila do bližnjega bara in si naročila jagodni koktejl. Ostali so na plesišču peli in plesali, glavna zvezda pa je bil lep in postaven svetlolasec. Julija je spila pijačo in stopila na plesišče. Oči ni mogla odmakniti od čudovitega svetlolasca. Stal je le nekaj metrov od nje. Občudovala ga je tako dolgo, dokler z njim ni vzpostavila očesnega stika. Nekaj časa sta strmela drug v drugega. Kar naenkrat se je divja rock glasba spremenila v počasno in romantično. Vsi so si poiskali par in začeli plesati. Okoli lepega neznanca so se že zbirala dekleta in se borila za ples. Mladenič se za njih ni zmenil. Pristopil je do Julije. Julijino srce je začelo biti zelo hitro. Od vseh lepih deklet je izbral prav njo. Začutila je čuden občutek v trebuhu, njena lica pa so se obarvala rožnato. Prijel jo je za roko in vprašal, če bi plesala z njim. Julija iz sebe ni mogla spraviti nobene besede, zato mu je samo prikimala. Oba sta se nasmehnila in začela plesati. Čas je mineval zelo hitro. Da bi pobegnila od glasne glasbe in se malo pogovorila, sta pobegnila v skrit kotiček kluba. Po kratkem pogovoru sta si izmenjala ”Snapchat”. Ko je Julija na telefonu videla neznančevo ime, jo je zajela groza. Čudovit svetlolas neznanec, v katerega se je zaljubila na prvi pogled, je bil njen smrtni sovražnik Romeo Montego. Od groze je zbežala iz kluba. Romeu ni bilo nič jasno. Še enkrat je pogledal v telefon in zagledal ime Julija Capulet. Takoj mu je postalo vse jasno. Zbežal je za njo. Za sovraštvo med družinama mu je bilo popolnoma vseeno. Vse kar ga je zanimalo je bila Julija. Ko jo je komaj ulovil, ji je pojasnil, da mu ni mar za spor. Ona je tista, ki mu pomeni vse. Julija ni vedela, kaj naj naredi. Vedela je, da se družini Capulet in Montego sovražita že leta in da se ji doma ne bodo pustili videvati z Montegovim sinom. Ampak njeno srce se je zaljubilo in ni si mogla pomagati. Nastopil je trenutek tišine. Globoko se je zazrla v Romeove oči, ga prijela za obraz in ga poljubila. Romeo se je nasmehnil in jo objel. Med objemom je Julija opazila mamin avto v daljavi. Romea je porinila v grmovje, da ga mama ne bi opazila. Povedala mu je, da se še slišita preko telefona in stekla v avto. Romeo je sedel v grmu in zaljubljeno gledal za prelepo Julijo.

Ko se je naslednje jutro zbudila, je takoj zagrabila telefon. Videla je, da ji je Romeo že pisal. Z nasmeškom je odpisovala na sporočila. Dogovorila sta se, da se bosta ob koncu sončnega zahoda srečala na pomolu ob jezeru. Komaj sta čakala na ponovno srečanje. Julija se je celo popoldne urejala, ko pa je nastopil sončni zahod, se je izmuznila iz hiše. Med potjo do jezera, je srečala soseda Parisa, ki je bil na smrt zaljubljen vanjo. Ona mu te ljubezni ni vračala. Povabil jo je na pijačo, vendar ga je prijazno zavrnila. Povedala mu je, da se že dobi s prijateljicami. Z nasmehom se je odpravila naprej proti jezeru. Parisu se je to zdelo sumljivo, saj je videl njene prijateljice v telovadnici. Odločil se je, da bo Juliji sledil. Julija je na pomolu zagledala Romea z rdečo vrtnico. Stekla mu je v objem in ga poljubila. Bila je srečna, vendar je globoko v sebi slutila, da bo nekaj šlo narobe. V sebi je imela še vedno dvome o njuni prepovedani ljubezni. Vse to je opazoval Paris. Ko je videl kako je Julija srečna z drugim, je jezno odkorakal proti njima. Vpil je na Romea in mu grozil. Julija se je preplašeno skrila za Romea. Paris je iz žepa potegnil nož in ga usmeril proti Romeu. Prišlo je do pretepa. Julija je kričala in ju poskušala ustaviti. Med pretepom je prišlo do tragične nesreče. Romeo je zabodel Parisa. Julija je zgrožena stala ob strani in jokala. Zmenek se je spremenil v nočno moro. Sosedi so slišali prepir in poklicali policijo. Julija je Romeu ukazala naj zbeži. Ko je prišla policija, je bila Julija vsa v krvi, zato so jo obtožili umora. Na kraj zločina so poklicali gospo in gospoda Capulet. Bila sta zelo jezna, vendar sta vseeno stala Juliji ob strani in ji plačala varščino za pripor na domu. Julijo sta odpeljala domov in jo zaklenila v sobo. Obupano je klicala Romea in mu pisala, vendar od njega ni dobila odgovora. Imel je prazno baterijo na telefonu in ni mogel odgovoriti Juliji. Objokana je pobegnila skozi okno svoje sobe in vzela očetov avto, ki je bil parkiran na dvorišču. Kljub temu da še ni imela vozniškega izpita, se je po neurju odpeljala proti Romeu. Cesta je bila ozka in spolzka. Medtem ko je s polno hitrostjo drvela po cesti, se ji je zdelo, da je videla Romea.

Svojo pozornost je usmerila s ceste. Pri tem je izgubila nadzor nad volanom in se zaletela v drevo. Romeo je stekel do kraja nesreče in videl Julijo. Potegnil jo je iz avta in jo položil v svoje naročje. Poškodovana Julija se je še zadnjič za trenutek zazrla v Romeove oči in mu povedala, da ga ljubi. Skušal ji je pomagati, vendar je bilo za njo prepozno. Ni se mogel sprijazniti s tem, da je umrla. Ni hotel živeti brez nje. Še zadnjič jo je poljubil v slovo, vzel iz žepa nož in se zabodel. Na kraj nesreče je kmalu prišla policija. Ta je poklicala družini Capulet in Montego. Ko so prišli na kraj dogodka, niso mogli verjeti kaj se je zgodilo. Sprva so drug drugega krivili, vendar so na koncu zakopali bojno sekiro. Smrt ljubimcev je uničila večstoletno sovraštvo družin Capulet in Montego.

 Lana Miketek, 9. r

Dostopnost