Konec oktobra sem dobil nalogo, da napišem besedilo za lutkovno predstavo. Učiteljica Saša mi je pokazala prstne lutke. Izbral sem štiri prstne lutke: žabec, papagaj, goska in medved. Začel sem pisat besedilo in dal naslov Gozdni zaklad. Ugotovil sem, da ni bilo na voljo lutke papagaja in goske. Učiteljica Saša je prinesla večje lutke. Izbral sem si miško in lisico. V besedilu sem spremenil nastopajoče živali.Povabil sem sošolce, da bi uprizorili igro. Za sodelovanje so se odločili Boštjan, Sebastjan in Oskar.

Pogledali smo na podstrešje šole, če je kakšen predmet primeren za sceno. Predmete smo prenesli v knjižnico. Bili smo zadovoljni s sceno. Razdelili smo si vloge. Boštjan si je izbral žabo, Sebastjan medveda, Oskar lisico in jaz miško. Nataknili smo si kostume in se drug drugemu nasmejali. Izvedli smo prvo vajo. Postavili smo se izza scene. Za pomoč smo prosili Tinkaro in Emily. Tinkara je pomagala z masko. Emily je skrbela za glasbeno spremljavo.

Napisal in oblikoval sem gledališki list. Liste sem razdelil povabljenim obiskovalcem.

Prišel je prvi nastop. Tremo sem imel in bil sem nervozen. Odlično smo odigrali. Prosili so, da ponovimo igro. Z veseljem smo jo ponovili . Sledila sta nastopa za vrtec. Na koncu smo povabili še naš razred.

Počutil sem se ob ustvarjanju in izvajanju zelo dobro. Najlepši čaš je bil, ko sta nas Tinkara in Emily pripravljali za nastop.

Maksim Hvalc

Dostopnost