NAREDI PLAKAT


Iz danih besed tvori daljše povedi ali kratke zgodbe

Nekega dne, ko je kralj prijateljsko pripovedoval pravljico o bršljanu, se je izumitelj zadovoljen prikradel izza kralja in mu odrezal mandelj.  To je obljuba prejšnji domišljiji.

Oskar V., 4.r.

ČEBELNJAK V VIŠNJI GORI

V Višnji Gori je čebelnjak. Sestavljen je iz lesenih panjev. V njem prebivajo kraljica, čebele in čmrlji. Tam je vonj po medu. Med je zelo dober. Ta med je zelo zdrav. Najbolj priljubljena čebela je kranjska sivka. Čebelar je iz Ljubljane. Ime mu je Ljuboslav. Obut je v gumijaste škornje. On je moj prijatelj. Čebelnjak je čisto poln čebel.  Ljuboslav  dela z veliko ljubeznijo.

Benjamin  Š.,  4. r.

Nekoč je živel kralj. Imel je tri sinove. Nekega dne je ukazal kralj trem sinovom, naj mu prinesejo zlati mandelj. Razšli so se in šli iskat zlati mandelj. Prvi sin je iskal pri izumiteljih zlatih mandljev, a ga ni našel. Drugi sin je iskal v gradu, a ga ni našel. Tretji sin pa je iskal v gozdu želja. Zaželel si je, da bi imel zlati mandelj. Želja se mu je izpolnila. Dobil je zlati mandelj. Vsi trije sinovi so se vrnili domov. Prva dva nista dobila zlatega mandeljna, tretji sin pa ga je dobil. Vprašal je kralja, zakaj sploh potrebuje zlati mandelj. Kralj je rekel, da bi ga podaril kraljici.

  Nika K., 4. r.

                                                                                  

Bil je nekoč en kralj, ki ni maral princesinega poljuba. Neko jutro si je za zajtrk naročil mandelj. Kralj je zadovoljen in sit odjezdil k prijateljskemu Gorenjcu. Kralj skoči s konja in reče Gorenjcu, da je prišel po njegovo obljubo. V tistem trenutku se Gorenjec spomni, da mu mora prebrati pravljico. Medtem ko skoči v hišo po knjigo, kralj hitro prismuka na vrt in sam pri sebi reče, da je bil lanski bršljan boljši od letošnjega. Končno pride Gorenjec s knjigo in kralju prične brati zgodbo o izumitelju.

     Emily, 4. r.


                                                                                                                               

 Sestavi delovni list  ANGLEŠČINA (Ela, 4. razred)

 

GRDI RAČEK PRIPOVEDUJE

Ko sem začel  kljuvati  jajčno lupino, da bi zlezel ven, sem že slišal, kako  so zunaj nejevoljno gagali: »Glej, pride! Končno!  Tale je pa res počasen!« pohitel sem in se skobacal iz jajca. Ozrl sem se, da bi videl, kje je moja mama. Mislil sem, da me bo vesela. Toda ona me je le začudeno gledala in rekla:

»Kakšen pa  si?«. Bil sem  žalosten. Šel sem do ribnika in sem se potopil. Rešil sem se. V travi  sem nato slišal gaganje. Pogledal sem. Bil  je raček, ki je podoben meni. Našel sem  prijatelja Oliverja.  Začela  sva se igrati. Bil sem vesel.   Nisem bil več  žalosten in sam. Z Oliverjem sva se igrala cele dni v ribniku.

Benjamin 4.r                   

         


 


 

Dostopnost