Učenci OŠ Bizeljsko so skupaj s starši in z zaposlenimi pozdravili jesen

Tudi letos smo na bizeljski osnovni šoli pripravili popoldansko prireditev z naslovom Jesen v deželi. Ta prireditev se odvija že mnogo let, vsako leto jo obeležimo v prvem tednu oktobra, ko tako koledarska kot tudi vremenska jesen že potrka na vrata naše dežele. Prvi teden oktobra poteka teden otroka in s to prireditvijo se želimo z učenci, pa tudi s starši in ostalimi obiskovalci, povezati v bolj sproščenem in zelo ustvarjalnem vzdušju ter s tem obeležimo svetovni dan otroka.

Zaposleni delavci šole smo za obiskovalce pripravili različne ustvarjalne in likovne delavnice ter športne igre, vodilna nit prireditve pa je bila igra. Obiskovalci so si lahko izdelali različne preproste igrače (vrtavke, labirinte, lončke za lovljenje, iz zamaškov so si lahko izdelali igro križci – krožci …), preizkusili so se v  igri zbijanja, svoje spretnosti so preizkušali na zabavnih poligonih, potekala je tudi poslikava ristancev na zunanjih šolskih površinah, ljubitelji košarke so se lahko preizkusili v turnirju trojk. Da pa je bilo vzdušje še bolj prijetno, sta šolska kuharja pripravila slastne palačinke za obiskovalce.

Obiskal pa nas je tudi čarodej, ki je poskrbel, da so mali in mladi nadobudneži ostali široko odprtih ust, medtem ko je izvajal čarovnije.  Poskrbel je za veliko mero navdušenja in začudenja ter smeha. Vtisi otrok in obiskovalcev po prireditvi in naslednji dan pa zagotovo dajejo voljo in moč naslednjo tovrstno prireditev.

Tea Berkovič Škof

Dostopnost