Letošnji materinski dan bo malo drugačen od ostalih – karantena in izolacija 🙂
Ampak to ne pomeni, da ga ne bomo praznovali.
Tortica z jagodno orehovim biskvitom
Sestavine (za 3 diske premera 18 cm)
- 150 g mletih orehov
- 300 g moke
- 250 g sladkorja
- 1 paketka pecilnega praška (26 g)
- 180 g masla sobne temperature
- 3 jajca
- 240 g mleka
- 70 g olja
- 1 žlica vanilijeve arome
- 200 g na koščke narezanih zmrznjenih jagod
Krema:
- 400 ml sladke smetane
- 300 g Philadelphia sirnega namaza
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 žlica vanilije (lahko tudi 1 vrečka vanilijevega sladkorja)
Dodatno – sadje za okrasitev
Priprava:
Segrej pečico na 180 stopinj (ventilatorsko), pripravi si pekače (obloži s peki papirjem)
Vse suhe sestavine zmešaj skupaj, tudi orehe (najbolje, da to delaš z robotom in lopatastim nastavkom)
Dodaj mehko maso in mešaj na nizki hitrosti, da dobiš maso podobno mokri mivki.
V drugi skledi zmešaj skupaj mokre sestavine.
V posodo s suhimi sestavinami najprej vlij 3/4 mokre mase in pusti, da se dobro zmeša (tako penasto maso dobiš). Dodaj še zadnjo četrtino mokre mase in še enkrat pusti, da robot dobro zmeša – res penasta masa pride.
Razdeli maso v 3 enake pekače (priporočam tehtnico) (cca 500 g na disk).
Po vrhu vsako maso posuj z zmrznjenimi jagodami.
Pečeš 25 – 30 minut (preveri z zobotrebcem).
Pečen biskvit pusti v pekaču še 5-10 minut, potem pa vsakega posebej obrni na rešetko.
Vsak disk posebej še mlačen zavij v prozorno folijo in jih odloži v hladilnik za 2 uri.
Vmes naredi kremo:
Vse sestavine daj skupaj v posodo mešalca in jih počasi (! res počasi, ker boš v nasprotnem primeru del neprostovoljne čistilne akcije) stepaj z metlico 1 minuto.
Ko so vse sestavine povezane, pojačaj hitrost in stepaj dokler ne dobiš goste kreme – ravno tako morajo vrhovi stati pokonci, ko odmakneš metlico mešalnika.
Kremo nadevaj na diske – vmes lahko naložiš še sveže jagode.
Na vrhu okrasiš s sadjem.
Vir: https://www.helenine-carovnije.com/post/torta-za-materinski-dan