V sredo, 24. 4. 2019, so imeli učenci OŠ Bizeljsko kulturni dan. Obiskali so Posavski muzej Brežice, kjer so potekale delavnice za učence, nato je sledila podelitev bralnih značk. Tokratni gost prireditve je bil Žiga X. Gombač, pisatelj, ki je napisal več kot 178 pravljic, pesmic in stripov za otroke. V njegovih besedilih pogosto najdemo zgodovinske teme srednjega veka in še starejše. Bralcem ponuja spoznavanje zgodovine na zanimiv način, postavlja jih v sredo dogajanja in v pripovedi vpleta zgodovinska dejstva in kulturno dediščino.
V Posavskem muzeju so pripravili zanimive delavnice za učence. Izdelovali so zapestnice iz medenine, oblikovali grbe, sestavljali lončene posode… Kustosi so jih popeljali tudi po muzeju.
Ob začetku prireditve je učence, starše in druge obiskovalce nagovorila direktorica muzeja  Alenka Černelič Krošelj. Vodja prireditve Lidija Cizel je obiskovalcem predstavila gosta, ki je nato s svojimi pripovedovanji zabaval občinstvo.
Na prireditvi so se predstavili učenci tamburaši in citrarji z glasbenimi nastopi pod vodstvom Anite Veršec in Anamarije Šimičić. Učenci 4. razreda in mentorica Lidija Cizel so pripravili predstavitev življenja vitezov povzeto iz knjige Živa, vitez in zmaj Žiga X. Gombača.
Bralcem je za dosežke podelil priznanja prej omenjeni gost.
Čestitamo vsem učencem, ki so bili v šolskem letu 2018/2019 pridni bralci!

 

 

Dostopnost