Naša šola je lani bila uspešna na razpisu Erasmus+ in tako pridobila sredstva, ki bodo 4 učiteljicam naše šole  omogočila izobraževanje in razširitev strokovnih zanj v tujini. V sklopu našega dvoletnega projekta Čutim, zato vem sva se petdnevnega izobraževalnega obiska na Slovaškem, katerega cilj je bil pridobiti in poglobiti znanje iz uporabe senzornih sob (Snoezelen), udeležili Saša Dernač in Tadea Vahčič.

Pot naju je v petek, 12. 4. 2019, pripeljala na sever Slovaške, v majhno mesto Ružomberok. Tam naju je pričakala Jana, ki nama je v dveh dneh predala veliko teoretičnega in praktičnega znanja s področja senzorike in senzornih sob. V ponedeljek sva dan preživeli v osnovni šoli, ki ima bogate izkušnje s takšnim delom, bili sva prisotni na Snoezelen dejavnostih, s tamkajšnjo ravnateljico, ki nas je prijazno sprejela in nam razkazala šolo, pa smo izmenjale številne izkušnje obeh šol.

Nato sva pot nadaljevali v Bratislavo, kjer sva v torek, 16. 4. 2019, obiskali avtistični center Andreas. Tudi tam so nas zelo prijazno sprejeli, nama predstavili svojo dejavnost, prostore, z nama delili svoje izkušnje, prisotni pa sva bili tudi na dejavnosti v še eni senzorni sobi.

Domov sva se vrnili polni pozitivnih vtisov, novih znanj in izkušenj, ki jih bova v prihodnje z veseljem delili s sodelavci, učenci in starši.

 

 

Dostopnost