Spoštovani starši!

Vabim vas na predavanje v četrtek, 15. 2. 2018, ob 17. uri v šolsko jedilnico. Vsi starši si želijo, da bi bil njihov otrok srečen, da se bi znal sporazumevati z drugimi, da bi razvil samospoštovanje in  spoštovanje do drugih, notranjo disciplino …

Tako je zapisala predavateljica:

Kako vzgojiti izjemnega otroka – predavanje za starše

Kakšen je izjemen otrok? Izjemen otrok je čustveno in intelektualno zdrav otrok. Je otrok, ki pomaga prijatelju v stiski, je otrok, ki se bo aktivno vključil v družbo. Je  vedoželjen. Je otrok, ki se želi in zmore konstruktivno vključiti v pogovor, ki ima razvito pristno samospoštovanje. Je otrok, ki bo moralno, odgovorno in pravilno ravnal tudi takrat, ko nas ne bo ob njem, je ustvarjalen in zna reševati probleme, pri tem pa uporablja logično mišljenje. Morda ne bo imel odličnih ocen iz matematike ali tujega jezika, imel pa bo visoko stopnjo srčne kulture.

To so živahni, neodvisni, prijateljski in optimistični mladi ljudje, kot jih v svoji knjigi označi dr. Stanley I. Greenspan.

Vsak otrok se lahko razvije v izjemnega mladostnika in človeka. Starši pa so tisti prvi in stalni spremljevalci v njegovem življenju, ki lahko s svojimi drobnimi odločitvami, s pravimi odzivi in modrimi dejanji ter zgledi te lastnosti pri otroku spodbujajo ali pa ne. Otrokov razvoj bodo spoznali skozi drevo učenja.

Na dvournem predavanju bodo starši izvedeli, katerih je tistih deset lastnosti, ki jih je potrebno še posebej skrbno spodbujati in razvijati pri otroku, da bodo vzgojili srečnega, odgovornega in izjemnega otroka in nekatere od teh tudi bolj podrobno spoznali. Podrobneje bodo spoznali  tri lastnosti  izjemnega otroka: empatija, notranja disciplina in morala.

Predavala bo: Sabina Korošec Zavšek, prof. def., direktorica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu, Floortime terapevtka 3. stopnje.

Trajanje predavanja:  90 minut.

Predavanje toplo priporočamo.

 

Lepo pozdravljeni,                                                                            Metka Kržan, ravnateljica