Učenci smo se letošnje šolsko leto udeležili kuharskega tekmovanja  Kuhna pa to, pod vodstvom  mentorice Maje Haler, kjer smo pripravljali tradicionalne in pozabljene slovenske jedi, kot so Bizeljski ajdov kolač, Korejevec, Koruzna prga in Bizeljska mlinčevka. Na marčevskem regijskem tekmovanju, ki se je odvijalo v gostilni Vovko, na Ratežu, sta se obe skupini uvrstili na prvo mesto, na državnem tekmovanju, ki je potekalo v mesecu aprilu na Dvoru Jezeršek, pa se je ena od skupin uvrstila med prvih pet skupin. Žirijo, ki je ocenjevala jedi, so   sestavljala glavna imena slovenske kulinarike, Janez Bratovž, dr. prof. Janez Bogataj, Uroš Štefelin, Joško Sirk, Bine Volčič, Franci Jezeršek, Tanja Pintarič, Miha Istenič, Janja Kokolj Prošek in Adrijana Bezeljak. Za nagrado smo prejeli Kuharsko akademijo na Dvoru Jezeršek, katere smo se udeležili 10.6. 2015. Pod vodstvom kreativne vodje kuhinje Ane Šušteršič, smo ustvarili štiri
zelo zanimive krožnike za oči in okus.skupaj

Foto: Nejc K.

Skupina Bizeljski kulinariki: Ema Agnič, Tjaša Antolovič, Branko Najger, Sonja Dolmovič, Nejc Križančič.
Skupina Vinogradniki: Klavdija Vovk, Tjaša Plevnik, Rebeka Kobe, Gregor Kmetič, Aljaž Premelč.